Суспільство
29 липня 2015
На засіданні апеляційного суду адвокати вмовляли Романа Ландіка замовкнути
Суд знову визнав Ландіка винним у побитті Коршунової.
news-image

Екс-депутат Луганської міської ради Роман Ландік таки винен у побитті моделі Марії Коршунової – сьогодні апеляційний суд у Сєверодонецьку скасував виправдувальний вирок та передав справу до суду першої інстанції, повідомляє ТСН, передає «Єдність».

Роман на засідання у розгляді апеляції прийшов вперше, поруч з ним батько – Володимир Ландік. А Марія Коршунова, яку побив Ландік, на засідання не приїхала – передала заздалегідь документ, що у суді присутньою не буде.

Ландік-молодший з пресою не спілкувався, натомість Ландік-старший на журналістів накричав та звинуватив "у продажності". Зокрема, кореспондентів ТСН він звинуватив, що вони "проживають в готелі сепаратиста Єфремова". Також вимагав вивести представників преси з зали, хоча процес був частково відкритим.

Адвокати Ландіка на суді пояснювали, що їхній підзахисний не винен – він діяв у доступних рамках самозахисту та "з виховною метою", а нетвереза модель накинулась на нього і розбила екс-депутату голову. Своє бачення ситуації у нічному клубі адвокати розписали на 12 сторінках
Протягом засідання слово взяв і сам Роман – він повідомив, що працює зараз у Станиці Луганскій заступником голови райспоживспілки. Він їздив до Києва за довідкою переселенця, крім того лікувався за кордоном і хоче продовжити лікування. Себе екс-депутат вважає жертвою режиму.

Мене взяли в полон за наказом Януковича, - сказав Ландік.

Після 20-хвилинного виступу адвокати вмовили екс-депутата замовчати.

Як відомо, 19 січня 2012 року Романа Ландіка визнали винним у побитті дівчини в липні 2011 року в клубі "Баккара" і винесли вирок: 3 роки позбавлення волі з відстрочкою на 2 роки. Відтоді Ландік неодноразово намагався опротестувати рішення суду, а також звинуватити Коршунову і в замаху на життя, і в поширенні порнографії.  

У лютому 2015 року з нього зняли всі обвинувачення – суд визнав помилку у рішенні трирічної давнини і зняв з екс-депутата судимість.