Події
30 липня 2015
На Донеччині жінка підпалила квартиру можливої суперниці, загинула дитина
Зловмисниця зізналась, що приревнувала свого чоловіка до матері постраждалих дітей.
news-image

Як сьогодні повідомили у прес-службі ГУМВС України в Донецькій області, більше півроку тривало досудове слідство за фактом пожежі у багатоквартирному будинку м. Добропілля, яка забрала життя 8-річної дитини, передає  «Єдність». Наразі до кримінальної відповідальності притягується місцева жителька, що на ґрунті ревнощів вчинила підпал помешкання.

22 грудня 2014 року до чергової частини Добропільського МВ надійшло повідомлення про пожежу у багатоквартирному будинку, внаслідок якої постраждало двоє неповнолітніх дітей. За попереднім висновком загорання сталося через несправну електропроводку.

У квартирі мешкала мати з двома неповнолітніми синами. Того дня жінка залишила дітей без догляду та пішла до крамниці, - йдеться в повідомленні відомства.

Повернувшись додому, жінка побачила працівників МНС, які вже погасили пожежу. Її малолітні діти були непритомні, їх було госпіталізовано до міської лікарні м. Добропілля.

По дорозі у лікарню восьмирічний хлопчик помер, а п’ятирічного малюка помістили до дитячого відділення у комі на фоні отруєння продуктами горіння та набряком легенів.

Під час попереднього огляду місця події в нас з’явились сумніви щодо випадкового виникнення пожежі. При більш детальному огляді та спілкуванні з сусідами співробітниками кримінальної міліції у справах дітей було встановлено, що причиною трагедії все ж таки був умисний підпал - розповів начальник Добропільського МВ ГУМВС України в Донецькій області Олексій Мірошниченко.

Правоохоронцями встановлено особу жінки, місцевої жительки, яка вчинила підпал. Зловмисниця зізналась, що приревнувала свого чоловіка до матері постраждалих дітей. Того вечора вона облила двері квартири горючою речовиною та підпалила їх.

Подія кваліфікована як кримінальне правопорушення за ознаками ч.2 ст.194 КК України «Умисне знищення або пошкодження чужого майна, вчинене шляхом підпалу, вибуху чи іншим загальнонебезпечним способом, або заподіяло майнову шкоду в особливо великих розмірах, або спричинило загибель людей чи інші тяжкі наслідки».

Санкція статі передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Матеріали досудового розслідування направлені до суду.