Світ
30 липня 2015
Путін згоден скасувати кримінальне переслідування за неважкі злочини
Голова Верховного суду РФ В'ячеслав Лебедєв представив главі РФ Володимиру Путіну проект підготовленого ВС законопроекту, який звільняє від кримінального переслідування людей, які вперше скоїли неважкі злочини.
news-image

Як передає «Єдність» із посиланням на російські ЗМІ, Путін підтримав цю пропозицію.

Голова РФ визнав, що сьогодні в Російських в'язницях перебуває досить велика кількість людей, які вчинили незначні за сучасними мірками правопорушення.

Але, тим не менш, вони змушені проходити сумну, скажімо прямо, і далеко не завжди найефективнішу школу життя, - сказав Путін. - Після обговорення даного законопроекту на пленумі Верховного суду, що відкриється 31 липня, будемо вже дискутувати з цього приводу і з депутатами Державної Думи".

У ході зустрічі з президентом глава ВС повідомив, що пропонує декриміналізувати низку кримінальних діянь і перевести їх у категорію адміністративних справ.

Крім того, Верховний суд запропонував ввести в країні "абсолютно новий порядок звільнення від кримінальної відповідальності".

Так, слідчі органи зможуть не порушувати кримінальної справи або відмовляти в порушенні кримінальної справи, а просто призначити штраф або виправні або громадські роботи в тому випадку, якщо особа вчинила злочин невеликої або середньої тяжкості, але вчинила вперше і повністю відшкодувала заподіяний збиток.

Читайте також: Кремль погрожує країнам, які виступили за санкції проти РФ