Україна
1 серпня 2015
Знайдено нові докази невинуватості Савченко
Захист українки обнародував докази відсутності вини Надії.
news-image

Про це повідомив її правозахисник Ілля Новиков на своїй сторінці в Facebook, передає «Єдність».

За його словами, він отримав відповідь на адвокатський запит від фахівців мобільних операторів. Завдяки новим даним можна встановити реальне місце перебування Н.Савченко, відмінне від того, на яке вказує Слідчий комітет РФ.

"Все сходиться - о 10:44 Надію везли з Стукалова Балка через центр міста в сторону військкомату на Краснодонської вулиці, до 11 привезли, і там вона залишалася і в другій половині дня", - уточнив він.

 

За поясненнями адвоката, при собі Надія мала два телефони. За свідченнями пеленгування одного, підсудна 17 червня о 10:44-10:46 перебувала у центрі Луганська, по іншому - об 11:02-11:13 і згодом вона була в районі Краснодонської вулиці, поблизу бази сепаратистів, де її утримували в полоні.

Події, до причетності у яких звинувачують Савченко трапилися об 11:40. Для того, щоб не визнавати алібі, слідчий комітет підключив фахівців та експертів, котрі дійшли до висновку, що з урахуванням того, що найближча антена не працювала, а Савченко (за версією слідства) корегувала вогонь з вишки висотою 40 м. в районі Стукалова Балка, то її телефон міг "зачепитися" за щоглу в Луганську, радіус дії в них до 30 км. Тобто, існувала технічна можливість, що в той момент вона перебувала за містом. 

Як повідомив Новіков, нові відомості заперечують версію СКРФ.

Він також повідомив, що експертиза виявила фальсифікацію у відео за допомогою якого намагаються довести провину льотчиці.