Суспільство
3 серпня 2015
У Росії пропонують санкційні продукти не знищувати, а відправляти на Донбас
Депутат Держдуми Андрій Крутов запропонував російському уряду не знищувати продукти, які потрапили під ембарго, а відправляти їх на Донбас.
news-image

Про це повідомляє «Єдність» з посиланням на російські джерела. 

Відомо, що Крутов надіслав лист міністрові сільського господарства Олександру Ткачову. У зверненні він зазначає, що «невеликі населені пункти на південному сході України страждають від браку продовольства через блокаду, яку влаштував Київ».

У зв'язку з цим депутат пропонує не «пускати під бульдозер» заборонені до ввезення в Росію продукти, а спрямувати їх на Донбас як гуманітарну допомогу.

Проте минулого тижня у зв'язку з активною громадською дискусією на цю тему член Громадської палати Павло Сичов пояснив, що імпортне продовольство не можна роздавати - продукти можуть бути прострочені, тому що ввозяться в країну нелегально, з порушенням правил зберігання і транспортування, без відповідної документації та сертифікатів якості.

Нагадаємо, в РФ останнім часом активно борються з санкційними продуктами. Президент Путін дозволив знищувати продукти на кордоні, а Дмитро Медвєдєв наказав навіть знімати на відео сам процес знищення.  

Читайте також: В Росії санкційний сир знищать бульдозером