Гривня зміцнюється, а російський рубль дешевшає через нафту і Китай
Фінансові аналітики прогнозують подешевшання готівкової і безготівкової валюти в Україні.
news-image

Картина валютних коливань в Україні й Росії дійсно різна, повідомляє «Єдність».

Експерти інформаційно-аналітичного центру ForexClub в Україні повідомляють, що курс продажу безготівкового долара в Україні за підсумками липня зріс на 2,5% до 21,55 грн, готівкового - на 4,1% до 23,26 грн. 

Це пояснюється перш за все тим, що побоювання дефолту не виправдались. Верховна Рада 16 липня прийняла всі необхідні для отримання чергового траншу МВФ законопроекти, які також відкрили шлях кредитним коштам Європи та Японії. Зокрема, вже надійшов перший транш макрофінансової допомоги в розмірі 600 млн євро із загального запланованого обсягу 1800000000 євро. Також, МВФ схвалив виділення Україні кредитного траншу розмірі $ 1,7 млрд.

За прогнозами аналітиків, курс продажу безготівкового долара США в серпні може коливатися в діапазоні 21-22,5 грн, готівкового - 21,5-23,5 грн.

Інша фінансова картина в Росії, де котирування сьогодні пробили психологічно важливу позначку вперше з січня.

У цьому зв'язку сильно ослаб курс рубля: долар коштує вже 63 руб, а євро - 69 руб.

Це пояснюється тим, що на сьогодні нафта марки Brent впала нижче 50 доларів за барель. На зниження ціни на нафту впливають повідомлення про уповільнення китайської економіки, бо на сировинному ринку це сприймається вкрай негативно, оскільки Китай є найбільшим у світі споживачем нафти.

Читайте також: Курс валют на 4 серпня