Політика
7 серпня 2015
Адвокат Януковича: екс-президент не приїде на допит у Київ через загрозу його життю
При цьому юрист заявив про готовність його підзахисного давати свідчення за допомогою відеоконференції.
news-image

Колишній президент України Віктор Янукович не приїде на допит у Київ 11 серпня. Про це заявив адвокат екс-президента Віталій Сердюк в ефірі телеканалу Hromadske.tv, передає «Єдність».
Адвокат вказав на наявність поважних причин неявки на слідчі дії та послався на статтю 138 Кримінально-процесуального кодексу.

Янукович не буде присутній на допиті через загрозу його життю та здоров'ю, - пояснив Сердюк.

У той же час адвокат заявив про готовність Януковича давати свідчення за місцем свого перебування шляхом відеоконференції.

Генеральна прокуратура вже проінформована нами про готовність дати свідчення за місцем (Януковича) перебування, - сказав Сердюк.

Нагадаємо, офіційне видання центральних органів виконавчої влади "Урядовий кур'єр" 6 серпня опублікувало повістку Генеральної прокуратури колишньому президенту України Віктору Януковичу. Зазначено, що Янукович викликається на 11 серпня на 11:00 в Генеральну прокуратуру до начальника відділу Юрію Бесщасного для проведення слідчих і процесуальних дій у кримінальному провадженні.

27 липня Печерський районний суд Києва дозволив проведення Генпрокуратурою заочного розслідування проти Януковича. Справу за фактом узурпації влади Януковичем було відкрито 8 квітня 2015. Генпрокуратура також відкрила кримінальну справу проти нього за незаконне заволодіння державним майном - будівлями і спорудами комплексу відпочинку "Пуща Водиця" та урочища "Межигір'я".

Читайте також: Генпрокуратура викликала Януковича на допит 11 серпня