Суспільство
10 серпня 2015
Донецькі вчені вимагають від Захарченка побудувати космодром
До Олександра Захарченко, який очолює самопроголошену "ДНР", звернулися представники ініціативної групи, яку очолює академік Володимир Федоров, з ідеєю про розробку проекту будівництва космодрому, який може бути побудований неподалік від Донецька, на території, підконтрольній "ДНР".
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на джерела, наближені до керівництва недореспубліки, місцеві активісти зажадали розвитку в їх "країні", та вирішили звернутися до ватажка бойовиків із проханням побудувати космодром.

Більше того, група, яку очолює академік, змогла зібрати більше п'яти тисяч підписів з петицією до "місцевої влади" з пропозицією опрацювати це питання і впритул зайнятися будівництвом космодрому в "ДНР".

При цьому місцеві жителі говорять, що фінансуванням може зайнятися як "ДНР", так і Росія.

В останні тижні відзначається зростання бюджету "ДНР" за рахунок продажу конфіскованого майна, автомобілів, гуманітарної допомоги та експорту вугілля", - заявив фінансист ініціативної групи з будівництва космодрому.

При цьому всі представники групи впевнені, що космодром можна буде здавати в аренду. Вони говорять, що, запустивши в космос першого космонавта "ДНР", можна було б значно підняти рейтинг республіки у світі.

Читайте також: Прокуратура взялася за мера Донецька через його співпрацю з бойовиками