Політика
11 серпня 2015
Російське посольство в Польщі незадоволене словами польського міністра про те, що "знищення продуктів - це гріх"
Російські дипломати наголосили, що висловлювання Марека Савицького «носять образливий характер».
news-image

Як повідомляла «Єдність», минулого тижня міністр сільського господарства Польщі Марек Савицький закликав президента Росії Володимира Путіна припинити знищувати продукти харчування, на які накладені санкції. Він також назвав такі дії російської влади «великим гріхом».

Я хочу закликати президента Путіна, аби він не йшов шляхом своїх радянських попередників, я маю на увазі 30-і рр., щоб він не знищував продукти, які російські підприємці із великими труднощами закуповують на різних ринках Європи та світу. Росіянам нині потрібні ці продукти, а у нашій слов’янській традиції знищення їжі, знищення хліба вважається великим гріхом. Пану Путіну не слід цього робити. Це нагадує часи Голодомору в Україні та в інших регіонах СРСР в 30-их рр., - заявив Савицький.

Міністр сільського господарства також додав, що в Європі є багато продуктів високої якості.

Пане президенте Путін, не знищуйте продукти. Дозвольте своїм співвітчизникам купувати їх та користуватися тими хорошими пропозиціями, які дають Польща і Євросоюз, відкриті для співпраці із російським суспільством, - наголосив Савицький.

У відповідь на слова польського міністра, вчора на Інтернет-сторінці посольства Росії в Польщі з’явилося повідомлення, в якому російська сторона висловлює незадоволення закликами міністра Марека Савицького до Володимира Путіна.

Негоже панові міністрові захищати інтереси тих, хто порушує закони і намагається провозити до Росії свої товари в обхід існуючих правил. Можливо, у цьому прихований той „дуже великий гріх”, про який говорив пан міністр? Адже очевидно, що про якість контрабандної продукції, яка не підлягає жодним перевіркам, мова не йде. Окрім того панові міністрові мають бути відомі численні проблеми, які виникають у польських експортерів із російським фітосанітарним контролем, - йдеться у повідомленні посольства Росії у Варшаві.

Також російські дипломати наголосили, що висловлювання польського міністра «носить образливий характер». 

Аналогії між нинішньою ситуацією і голодом 30-их років ХХ століття у Радянському Союзі абсолютно недоречні і викликають, щонайменше, здивування, - наголошується у повідомленні.

Нагадаємо, що від 6 серпня у Росії почав діяти указ про знищення продукції, що потрапила під російські санкції не тільки на кордоні, але й в усій країні.

Читайте також: Міністр сільського господарства Польщі - Путіну: "Знищення продуктів - гріх"