Події
12 серпня 2015
На Сумщині затримано митника під час одержання хабара (фото)
Головний державний інспектор одного з митних постів Сумської митниці вимагав у мешканця області 2,5 тисячі гривень за швидке та безперешкодне оформлення товарів, які чоловік ввозив до України.
news-image

Правоохоронцям стало відомо, що державний службовець запропонував жителю Сумщини за 2,5 тисячі гривень прискорити процес оформлення товарів непродовольчої групи, які той ввозив на митну територію України, повідомляє  «Єдність» із посиланням на прес-службу МВС.

12 серпня оперативники Управління протидії злочинності у сфері економіки УМВС України в Сумській області спільно з працівниками управління внутрішньої безпеки обласного ГУ ДФС затримали працівника митниці в момент одержання неправомірної вигоди. Гроші, отримані митником в якості хабара, вилучені, - йдеться в повідомленні прес-служби.

Раніше за даним фактом прокуратурою Сумського району було відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Правопорушника затримано у порядку ст. 208 КПК України, йому оголошено про підозру.

Затриманому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією. 

Читайте також: Підполковника СБУ затримано на хабарі у розмірі 500 тисяч гривень