Світ
19 серпня 2015
Кривавий протест: поляки масово здають кров у Великій Британії (фото)
Польські емігранти у Великобританії влаштували "позитивний протест" - вони масово здають кров у якості реакції на критику з боку англійців.
news-image

Поляки, які живуть у Великій Британії, провели «позитивний протест» проти негативних висловлювань на їх адресу зі сторони корінних жителів країни. Про це повідомляє «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Спочатку польські емігранти планували влаштувати страйк, який би міг паралізувати економіку Великобританії. Вже в липні обговорювалося, що необхідно організувати таку акцію, яка показала б, наскільки важливу роль відіграє польське співтовариство в житті країни. Через це просувалася ідея масово не прийти на роботу в заздалегідь встановлений день 20 серпня і зібратися біля будівлі Парламенту.

Колись у США в 80-х роках так само презирливо ставилися до мігрантів, і в один прекрасний день ніхто з них не пішов на роботу. І що ж? Все зупинилося: метро, ​​транспорт, кав'ярні. І люди перестали так до них ставитися. Може прийшов наш час? - написала одна з польок, що працюють в Англії.

Частина поляків однак критикувала ідею страйку. Як вирішити це питання, придумали адміністратори сторінки «British Poles» у Фейсбуці. Вони висловили думку, що ситуація мігрантів у Великобританії покращилася, а страйк - це пряма дорога до руйнування відносин між владою і поляками. Виходом став «позитивний страйк» - поляки масово вирушили в англійські лікарні, щоб здати кров.

Замість того, щоб страйкувати, я рятую чиєсь життя" - так називається захід, створений ініціативною групою у Фейсбуці.

Офіційною датою акції залишається 20 серпня, хоча багато поляків вже раніше з'явилися в лікарнях і стали донорами.

Ми покажемо себе, як група, яка знає, що таке честь, і яка допомагає іншим у разі потреби. Ми могли б влаштувати страйк, а замість цього здали кров. В черговий раз ми доведемо, що не потрібно скаржитися на поляків, - пишуть організатори акції.

Акція по здачі крові поширюється по інтернету по хештегом #polishblood (польська кров). Поляки фотографуються в лікарнях, тримаючи в руках папір з таким написом, і публікують знімки в соцмережах.