Події
20 серпня 2015
На Донеччині за співпрацю з "ДНР" під суд йде працівник ДАІ
Правоохоронець був інформатором бойовиків.
news-image

Як повідомили у прес-службі прокуратури Донецької області, у жовтні 2014 року старший інспектор дорожньо-патрульної служби батальйону ДПС ДАІ ГУМВС України в Донецькій області, який має спеціальне звання капітана міліції, погодився співпрацювати з представниками терористичної організації «ДНР», передає «Єдність».

Правоохоронець збирав дані щодо переміщення та розміщення військової техніки Збройних Сил України в районі міст Курахово, Мар’їнка, Красногорівка Мар’їнського району Донецької області, тобто був інформатором бойовиків.

Таким чином, сприяючи діяльності терористичної організації «ДНР», співробітник ДАІ протягом січня-лютого 2015 року передавав бойовикам розвідувальні дані щодо кількості, розташування, передислокації підрозділів ЗСУ, які беруть участь у антитерористичній операції.

Інформацію міліціонер-зрадник збирав особисто при пересуванні на території Мар’їнського району Донецької області.  Отримані від нього розвіддані у подальшому використовувались незаконними збройними формуваннями «ДНР» при здійсненні артилерійських обстрілів населених пунктів Донеччини.

Наразі завершено досудове розслідування щодо працівника ДАІ, який обвинувачується у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 258-3 КК України (участь у терористичній групі чи терористичній організації).  На даний час обвинувальний акт прокуратурою затверджено та направлено до суду для розгляду по суті. За співпрацю з терористами колишньому правоохоронцю загрожує до 15 років позбавлення волі. 

Читайте також: Головний військовий прокурор оприлюднив список військовослужбовців та міліціонерів, які загинули в "Іловайському котлі"