Україна
20 серпня 2015
"У екс-прокурора Піскуна - фальшиві штампи у паспорті", - Лещенко
Про це він повідомив у своєму блозі.
news-image

Як повідомляє народний депутат України з фракції "Блок Петра Порошенка" Сергій Лещенко, у екс-генпрокурора Святослава Піскуна сфальсифіковані штампи про в'їзд та виїзд з території України, передає «Єдність».

Варто нагадати, що колишній генеральний прокурор балотувався за списком Тігіпка "Сильна Україна" на парламентських виборах 2014 року. 

Необхідною умовою для кандидатів є п'ятирічний термін проживання в Україні.

Однак, Піскун та ще один кандидат Валерій Хорошковський мали проблеми з цим. Тому, екс-прокурор "вдався до відвертої фальсифікації".

З самого початку, у реєстрації йому відмовив ЦВК. Аргументом став лист від прикордонників, що 27 жовтня 2012 року Піскун виїхав з країни, а лише 14 березня 2014 року повернувся. Тобто, загалом прокурор був відсутній 1,5 роки на території України.

Таке рішення Святослав Піскун вирішив оскаржити. Головним доказом був його паспорт, у якому містилися штампи про його періодичне перебування на території країни. Однак, в єдиній базі Державної прикордонної служби відповідної інформації не містилося.

Наприклад, у паспорті стояли штампи про те, що 21 січня 2013 року він повернувся в Україну, жив тут майже рік та знову виїхав за межі держави 23 грудня 2013 року. Через що суд і допустив кандидата до парламентських виборів.

На думку народного депутата, найцікавішим у цій історії є те, що Піскун ніби-то вилітав та повертався до України через Дніпропетровськ, та штамп йому ставив один і той самий контролер прикордонної служби з різницею у рік.

Також, цікавим моментом стало те, що на різних сторінках одного і того самого паспорту містяться суперечливі відомості про перетин українського кордону.

Лещенко розповів, що доправив до генеральної прокуратури звернення, однак його не було прийнято з причини "недостатньої кількості доказів".

Тепер Сергій Лещенко повідомив, що далі вимагатиме відкрити проти Піскуна кримінальне провадження.