Україна
21 серпня 2015
Перша в світі ренгенограма, що зафіксувала перелом людської кінцівки, зроблена на апараті, який сконструював українець - МЗС
Дипломатичне відомство продовжує проект "Розкажи світові про Україну".
news-image

До 24 річниці незалежності України Міністерство закордонних справ розпочало новий проект "Розкажи світові про Україну", у рамках якого щодня публикує цікаві факти про нашу країну, передає  «Єдність».

Чергове повідомлення дипломатичного відомства присвячене вітчизняній медицині.

Іван Павлович Пулюй (1845—1918 рр.) — перший український фізик світового рівня, співзасновник рентгенології. Іван Павлович домігся найвищої на той час якості Х-променевих фотографій, які активно публікувала європейська преса. А зроблена у США на одному з його електровакуумних апаратів рентгенограма вперше у світі зафіксувала перелом людської кінцівки, - йдеться в повідомленні МЗС.

Також МЗС зазначає, що сьогодні у медичних вузах України, зокрема у Вінницькому національному медичному університеті ім. М.І.Пирогова, Одеському національному медичному університеті та Харківському національному університеті імені В.Н.Каразіна, навчається багато іноземних студентів з усіх куточків світу.

Цікавим є і той факт, що у 2015 році Національний інститут серця першим на пострадянському просторі здобув міжнародну медичну акредитацію QHA Trent, яка виводить український Інститут в категорію провідних міжнародних постачальників медичних послуг і дозволяє співпрацювати із пацієнтами з Європи та США, - повідомляє дипломатичне відомство.
Читайте також: Розробники PayPal і WhatsApp народилися і виросли в Україні - МЗС