Суспільство
21 серпня 2015
70% росіян підтримало знищення санкційних продуктів
Більшість росіян вважають правильним рішення влади заборонити ввезення продовольства з країн ЄС та США.
news-image

Про знищення продуктів з країн Євросоюзу, США, Австралії, Канади та Норвегії, ввезених в Росію в обхід санкцій, відомо більшості росіян (83%), повідомляє російський фонд "Громадська думка",  передає «Єдність».

Оцінки такого рішення влади, у тих, хто про нього знає, різняться: 42% вважає, що санкційні продукти слід ліквідувати, 38% дотримуються протилежної думки.

Ті, хто вважають, що такі продукти потрібно знищувати, вважають, що вони не відповідають санітарним нормам, що вони неякісні, прострочені, шкідливі (17%), а також говорять про необхідність розвивати російське виробництво, підтримувати вітчизняних виробників (8%).

Їх опоненти, у свою чергу, пропонують роздати ці продукти бідним, нужденним (18%) або віддати в дитячі будинки, будинки престарілих (5%).

Такий результат показало опитування, проведене 15-16 серпня серед 1500 респондентів у 104 населених пунктах 53 суб'єктів РФ.

В цілому 70% респондентів вважають правильним рішення російської влади заборонити ввезення низки продуктів з країн Євросоюзу, США, Австралії, Канади та Норвегії. Кожен десятий (11%) називає це рішення неправильним, 19% не змогли відповісти.

Нагадаємо, з 6 серпня 2015 року Росія продовжила на один рік термін дії продовольчого ембарго, введеного в серпні 2014 року у відношенні продукції з США, ЄС, Канади, Норвегії та Австралії. Під заборону потрапили м'ясо та м'ясопродукти, риба, рибопродукти, молоко і молочні продукти, овочі та фрукти з цих країн.

Наприкінці липня президент Росії підписав указ, згідно з яким з 6 серпня сільськогосподарська продукція, вироблена в країнах, що підтримали економічні санкції відносно Росії й заборонена до ввезення в РФ, підлягає вилученню та знищенню.

Як повідомив Россільгоспнагляд, за даними на 19 серпня, знищено 552 тонни контрабандної рослинної продукції і 48 тонн продукції тваринного походження. Санкційна продукція вилучається не тільки на кордоні, але й з магазинів.

Читайте також: Російські козаки розривали зубами в "Ашані" санкційне пиво (відео)