Політика
21 серпня 2015
У Росії наполягають, що українці та росіяни все одно брати, незважаючи на слова Порошенка
У Росії піднявся галас з приводу слів українського президента про те, що під час війни не існує братніх народів.
news-image

Братство народів Росії та України не може бути анульованим словами таких політиків, як український президент Петро Порошенко. Про це заявила сьогодні голова комітету Держдуми з безпеки та протидії корупції Ірина Ярова.

На щастя, братство російського і українського народів не може бути анульованим ніякими заявами таких панів, як Порошенко. Це непідвладний нікому глибокий кровний, духовний та історичний зв'язок, - сказала Ірина Ярова.
Заява Порошенка підло, цинічно опоганює пам'ять про подвиг старшого покоління, який переміг фашизм, і є його особистою ганьбою, - підкреслила глава думського комітету.

Перший заступник керівника фракції "Єдина Росія" в Держдумі, член комітету з обороні Франц Клінцевич також упевнений, що "братерство народів нікуди не дінеш, вони переплетені родинними зв'язками, відносинами, однією мовою, однією культурою, і який би не був могутній політик, розірвати це неможливо, тим більше, щоб такими поняттями оперував такий слабкий керівник" .

Це його (Порошенка) особиста думка, і мені його щиро шкода, - зазначив парламентарій.

Глава комітету Держдуми у справах СНД, євразійської інтеграції і зв'язків зі співвітчизниками Леонід Слуцький повідомив, що заява Порошенка про заперечення братства російського і українського народів продиктовано західними кураторами.

Вустами Порошенка кажуть західні куратори. Він, очевидно, перебуває під сильним впливом тих зовнішніх управлінців, про які говорив у Криму президент РФ Володимир Путін, - підкреслив Слуцький.

На його думку, заперечення братерства народів Росії та України - "цілковита історична амнезія".

Росіяни і українці були і залишаються братніми народами з єдиною історією і культурою. А дуже довгий час ми були єдиною країною, що перемогла фашизм, - додав Слуцький.

Глава комітету також зазначив, що "Порошенко, як під гіпнозом, продовжує твердити про війну з Росією".

Але ми не воюємо ні з ким. Це внутрішньоукраїнський конфлікт, - вказав депутат.

Нагадаємо, у четвер Петро Порошенко зустрівся з відомими громадськими діячами країни, і відповідаючи на питання колишнього посла України в США Юрія Щербакова про необхідність "розвінчання" міфологем Путіна "про те, що українці і росіяни - єдиний народ", заявив: "Немає у нас ніяких братських народів під час війни. Є єдиний український народ, що прямує в Європу, і є російський народ, який знаходиться в глибокій кризі". Слова українського лідера наведені на його офіційному сайті.