Україна
27 серпня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі:подробиці Мінських домовленостей, обстріли Попасної та російські санкції.
news-image

Стали відомі підсумки зустрічі в Мінську.

За інформацією, зустріч та консультації у Мінську закінчилися. Після закінчення почалася прес-конференція за підсумками зустрічі.

Представник ОБСЄ Мартін Сайдік повідомив, що контактна група проводила засідання за участю представників самопроголошених республік.

Як відомо, на зустрічі обговорювалося виконання "мінських домовленостей". Повідомляється, що учасники зустрічі домовилися про повне припинення вогню. Згідно з повідомленням, обстрілів на лінії розмежування не повинно бути в перші дні вересня.

 

Яценюк похизувався анонсом гарних "фінансових новин".

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив про позачергове засідання уряду, яке відбудеться у четвер, 27 серпня.

"Для України є добрі фінансові новини. Завтра о 12.00 відбудеться позачергове засідання Уряду", - йдеться в повідомленні.

 

Бойовики атакували Попасну - соцмережі.

Бойовики в ніч на четвер, 27 серпня, розпочали обстріл Попасної, що на Луганщині.

Про це повідомив на власній сторінці в Facebook активіст Сергій Шахов.

За його словами у соціальній мережі, обстріл ведеться із Стаханова з боку терикону шахти Чеснокова, Стаханівського ставка і Феросплавного заводу. Шахов зазначав, що більшість людей сховалися від обстрілів у підвалах.

 

Порошенко дав зелене світло майновим претензіям до Росії.

Президент Петро Порошенко підписав указ про застосування рішення РНБО від 20 липня 2015 року.

Воно стосується захисту майнових прав та інтересів України у зв'язку із тимчасовою окупацією частини території. Як повідомляє прес-служба глави держави, йдеться про уточнення розміру збитків, завданих перешкоджанням реалізації державою на території Автономної Республіки Крим та Севастополя права власності та майнових прав, а також підготовку заході, спрямованих на захист цих прав у судових розглядах.

 

Керрі хочуть заборонити в'їзд в РФ.

У Раді Федерації РФ запропонували в якості відповіді на зрив візиту делегації верхньої палати в США розширити російський санкційний список, включивши в нього держсекретаря Джона Керрі і його заступників.

Як заявив член міжнародного комітету верхньої палати російського парламенту Ігор Морозов, відповідні заходи повинні носити асиметричний характер. За його словами, Росія також розраховує, що такий крок Вашингтона отримає "дуже принципову оцінку з боку інших делегатів Міжпарламентського союзу на сесії, яка пройде в Нью-Йорку. На думку Морозова, США зловживали своїм правом приймаючої сторони, оскільки в даному випадку країна є таким же членом Міжпарламентського союзу, як і інші гості. 

"Вони не мають права вирішувати, в якому обсязі представники національних делегацій можуть працювати на сесії", — пояснив він.