Суспільство
28 серпня 2015
У Росії створено Союз добровольців Донбасу
За словами екс-прем'єра "ДНР" Бородая, чисельність тих добровольців, хто пройшов Донбас, становить приблизно від 30 до 50 тисяч людей.
news-image

У Росії створено Союз добровольців Донбасу. Про появу нової громадської організації оголосив колишній прем'єр "ДНР" Олександр Бородай, передає «Єдність» із посиланням на ТАРС.

Я і мої товариші створюємо нову громадську організацію, яка називається "Союз добровольців Донбасу" - повідомив Бородай на спеціально скликаній у четвер в Москві з цієї нагоди прес-конференції.
Організація знаходиться в стадії реєстрації, наприкінці вересня плануємо провести установчий з'їзд. В організацію може увійти будь-який бажаючий, хто брав участь у цих подіях, звичайно, громадянин Росії, - зазначив він.

За його словами, "Союз" подав документи на реєстрацію в Мін'юст РФ ще 2 липня.

За словами Бородая, чисельність тих добровольців, хто пройшов Донбас, становить приблизно від 30 до 50 000 чоловік.

Російські добровольці - це люди соціально активні, вони об'єднані ідеєю російського патріотизму та борються за "російський світ". Але у них немає соціального захисту. Російські добровольці, особливо ті, хто взяв участь у подіях в Донбасі, повинні бути об'єднані і допомагати один одному. Тому створюємо соціальну організацію. Будемо допомагати один одному, сім'ям загиблих, будемо допомагати народу Донбаса, - наголосив Бородай.
Ситуація на Донбасі продовжує залишатися важкою, добровольці там ще знаходяться і продовжують виходити звідти, нам треба допомагати їм соціалізуватися, - сказав він.

Екс-прем'єр "ДНР" запевнив, що "Союз добровольців Донбасу" не планує ніякої політичної діяльності, не збирається обиратися в Держдуму, а в питаннях фінансової підтримки "розраховує на патріотично налаштованих представників бізнесу", оскільки ніякої державної підтримки немає.

Бородай зазначив також, що "Союз" поки не планує взаємодіяти з нещодавно створеним Комітетом порятунку України. 

Взаємодіяти поки не плануємо, оскільки немає спільних тем. Це чисто політична організація, а ми організація неполітична, - повідомив він, відповідаючи на запитання журналістів.