Події
28 серпня 2015
У зоні АТО відкрився перший логістичний центр для жителів окупованих районів
Між нульовою лінією розмежування і контрольним пунктом в'їзду-виїзду "Зайцеве" на Артемівському напрямку сьогодні відкрили перший логістичний центр в зоні АТО.
news-image

Як повідомляє «Єдність», на відкритті центру був присутній голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський.

Влада простягає руку українцям, які залишилися на окупованій території і говорить про те, що Україна любить їх і чекає", - сказав він в ході спілкування з журналістами.

Жебрівський також різко засудив точку зору про повну відмову України від жителів тимчасово окупованих територій, зазначивши, що її підтримують, в основному, ті, хто "тільки пише пости у Фейсбуці". За його словами, ті, хто виступають за повний розрив, повинні взяти до себе сім'ю з Донбасу та надати їм роботу.

Нагадаємо, рішення про будівництво логістичних центрів на лінії зіткнення в зоні АТО було прийнято українською владою у зв'язку з важкою гуманітарною ситуацією на тимчасово окупованій території Донбасу, супроводжуваної, зокрема, високими цінами на продукти харчування та відсутністю лікарських препаратів.

Передбачається, що на території логістичних центрів торгівля проводитиметься з автомобілів і торгових рядів продуктами харчування і товарами першої необхідності для жителів тимчасово окупованих територій Донецької області. Крім того, тут будуть працювати аптеки, які торгують лікарськими препаратами і банкомати "Ощадбанку". При цьому спецпропуск для в'їзду-виїзду в зону АТО для того, щоб потрапити на територію логістичного центру, не потрібен, оскільки він знаходиться на так званій нульовій лінії розмежування.

Крім центру в районі КПВВ "Зайцеве", планується також його створення в районі населеного пункту Новотроїцьке на маріупольському напрямку.

Читайте також: Захарченко пообіцяв з боями "звільнити" Маріуполь та Слов'янськ "заради миру"