Економіка та бізнес
1 вересня 2015
Медіа-бізнес Курченка може стати власністю держави
Невдалий олігарх і мільярдер не може знайти 200 млн гривень для погашення боргу перед "Укрексімбанком". Застава за цим кредитом - медіа-бізнес Курченка, який скоро може стати державним.
news-image

Як повідомляє «Єдність», виплативши майже увесь борг державному "Укрексімбанку", компанія олігарха-втікача «Ветек медіа інвест» заборгувала багатомільйонну суму за обслуговування кредиту, пише HUBS.UA.

Компанії Курченка залучали кредит "Укрексімбанку" для купівлі UMH Group. Саме зайнятими у держбанку грошима Курченко восени 2013 року розрахувався з медіамагнатом Борисом Ложкіним (зараз очолює Адміністрацію Президента).

Але отримавши від позичальника майже усю суму кредиту, банк нарахував багатомільйонні борги за його обслуговування і управління. Медіахолдинг, що сперечається з американським Forbes про право випускати однойменний журнал, намагається оскаржити цей борг. Поки з перемінним успіхом.

Як відомо, UMH Group входить до трійки найбільших медіа-холдингів країни і управляє портфелем із понад 50 брендів, серед них - українські версії Forbes і Vogue, «Кореспондент», «Фокус», «Ретро FM», «АіФ» і радіо-активи «Авторадіо», «ретро FM», «Наше радіо», «Europa Plus», «Радіо Алла» тощо.

Читайте також: Під прапором "Азову" спалили опудало Курченка (відео)