Політика
2 вересня 2015
США ввели нові санкції проти Росії через Крим та Північну Корею
США ввели санкції проти кількох російських компаній у з’язку з порушеннями ними закону щодо непоширення ядерної зброї, прийнятого стосовно Ірану, Північної Кореї і Сирії.
news-image

Як повідомляє «Єдність», Штати ввели нові санкції проти РФ через агресію в Україні.

Заява про це розміщена на американському урядовому віснику Federal Register. Крім російських компаній, до списку потрапили компанії з Китаю, Ірану, КНДР, Сирії, Судану, Туреччини і ОАЕ.

Договір про непорушення передбачає санкції щодо іноземних компаній за торгівлю і обмін товарами, послугами чи технологіями, що входять до контрольного списку.

У новий санкційний список з російських компаній потрапили: "Рособоронекспорт", літакобудівна корпорація "МіГ", тульське "Конструкторське бюро приладобудування", компанія "Катод", корпорація "НВО машинобудування", а також будь-які їх дочірні підприємства.

Відтепер міністерствам і відомствам США заборонено укладати будь-які контракти з компаніями з оприлюдненого списку і надавати їм будь-яку матеріальну підтримку.

Забороняється також продавати цим компаніям товари військового призначення з відповідного списку уряду США. Раніше укладені угоди на продаж товарів і послуг розриваються. Надалі забороняється видача ліцензій на подібні угоди.

Винятки можуть робитися тільки з особистої санкції держсекретаря США. Заходи вводяться на два роки, якщо термін не буде змінено рішенням держсекретаря.

Також Мінторг США вніс нові компанії Росії та інших країн в санкційний список у зв'язку агресію РФ проти України. Згідно повідомленню, яке повинно бути опубліковано в середу в урядовому виданні Federal Register і, в "чорний список" додаються в цілому 29 компаній.

Бюро промисловості та безпеки зробило цей крок для забезпечення ефективності існуючих санкцій проти Російської Федерації" через події на сході України. Компанії з переліку вносяться в санкційний список і відносяться до Росії і Криму, а також Великобританії, Кіпру, Румунії, Україні, Фінляндії і Швейцарії.

До всіх зазначених компаній вже застосовано санкції на підставі відповідного рішення міністерства фінансів США.
При цьому йдеться про уточнення діючих санкцій задля забезпечення ефективності санкційного режиму. В новий перелік потрапили родичі та ділові партнери російських олігархів Геннадія Тимченка і Бориса Ротенберга, Іжевський механічний завод, концерн "Іжмаш", кілька торгових портів в Криму, а також дочірні структури Внешэкономбанка і "Роснефти".

Читайте також: ЄС розгляне продовження санкцій проти Росії ще на півроку