Події
4 вересня 2015
Впродовж 10 днів Порошенко відреагує на петицію щодо зброї
Стосовно петиції про вогнепальну зброю, яка зібрала 25 тисяч голосів, готуються пропозиції для відповіді президента.
news-image

Як повідомляє «Єдність», реакція Президента України Петра Порошенка на петицію про вільне володіння українцями вогнепальною зброєю буде оприлюднена протягом 10 робочих днів.

Про це журналістам повідомив заступник глави Адміністрації президента Дмитро Шимків.

Він зазначив, що той факт, що петиція набрала необхідну кількість голосів, не означає автоматичного впровадження в життя її пропозицій.

Нагадаємо, що петицію про те, щоб законодавчо затвердити право громадян України на захист, 29 серпня подав голова Асоціації власників зброї Георгій Учайкін. Станом на 13:30 4 вересня за цю вимогу проголосували 26 тисяч 627 користувачів з 25 тисяч мінімально необхідних для подальшого розгляду Президентом.

"Кожен громадянин України має право на вільне володіння вогнепальною зброєю для захисту свого життя і здоров'я, житла та власності, життя і здоров'я інших людей, конституційних прав і свобод у разі узурпації влади, посягань на конституційний лад, суверенітет та територіальну цілісність України. Реалізація права на вільне володіння вогнепальною зброєю регулюється відповідним законом та може бути обмеженою лише за рішенням суду щодо окремої особи", - такою четвертою частиною пропонують активісти доповнити статтю 25 Конституції України.

Крім того, у петиції пропонується ухвалити Закон "Про цивільну зброю і боєприпаси" №1135-1.

Щоб зібрати необхідну кількість голосів знадобилося менше тижня - з 29 серпня по 3 вересня 2015 року.

Нагадаємо, 28 серпня почав роботу сервіс електронних петицій. На розгляд президента подаватиметься електронна петиція, на підтримку якої зібрано не менш як 25 тис. підписів громадян протягом не більше трьох місяців з дня її оприлюднення.