Суспільство
8 вересня 2015
На Донеччині трьох шахтарів, які до смерті побили свого колегу, відпустили під домашній арешт
Суддя мотивував своє рішення відсутністю певних ризиків.
news-image

Як повідомили у прес-службі ГУМВС України в Донецькій області,  близько 4 вересня 23:00  двоє шахтарів їхали на автобусі з Українська до Гірника, обидва перебували у нетверезому стані, передає  «Єдність».

Один з чоловіків, 44-річний житель м. Гірник, побачив в салоні гірничого майстра своєї ділянки, з яким знаходився в конфліктних відносинах. Зловмисник попросив свого попутника допомогти «розібратися» з начальником, по дорозі до них приєднався ще один чоловік. Утрьох зловмисники напали на майстра і завдали йому травми, несумісні з життям. 

На ранок після вчинення кримінального правопорушення один з фігурантів був затриманий, вже за кілька годин оперативники доставили до міськвідділу і двох його поплічників. Зловмисники зізналися у причетності до побиття 55-річного колеги.

Слідчим відділом було направлено клопотання до суду про обрання підозрюваним запобіжного заходу у вигляді арешту за ст. 2 ст. 121 «Умисне тяжке тілесне ушкодження, вчинене групою осіб, що спричинило смерть потерпілого» КК України.

Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від семи до десяти років. Це звернення було погоджено з Селидівською міжрайонною прокуратурою.

У понеділок, 7 вересня при розгляді даної справи на засіданні Селидівського міського суду в задоволенні зазначеного клопотання було відмовлено. Суддя мотивував своє рішення відсутністю певних ризиків і вибрав для всіх трьох запобіжний захід у вигляді домашнього арешту.

Читайте також: На Контрактовій площі молодик залякував перехожих пістолетом