Події
14 вересня 2015
Російські терористи хотіли підірвати автобус з мирними жителями під Маріуполем
Військові сектору "М" запобігли масштабному теракту.
news-image

Як повідомляє «Єдність» із посиланням на прес-центр Штабу оборони Маріуполя, в околицях населеного пункту Орловське була виявлена ​​закладка, яка представляла собою мішок, який лежав у купі каменів.

Закладку терористи зробили з чотирьох кілограмів тротилу, а також термобаріческого боєприпасу, який не виробляють та не застосовують на території України.

У розвідці кажуть, що російські бойовики планували застосувати вибуховий пристрій для теракту на трасі проти пасажирського автобуса. Потужність вибуху, який планувався, була б величезною. При вибуху мішка поруч з пасажирським автобусом типу "Ікарус" людей в салоні можна було б впізнати тільки за допомогою ДНК експертизи й то з великими труднощами. Примітно, що на мішку, в якому була укомплектована вибухівка, була наклейка "Допомога Новоросії".

Крім цієї небезпечної знахідки розвідниками ЗСУ в околицях Гнутового було виявлено мінне поле противника. За словами військових, мінне поле було закладено фахівцями з високою професійною підготовкою. Його знайшли за певними ознаками і помилкам ворожих мінерів. Примітно те, що мінне поле було, так би мовити, комбінованим. Поруч з протитанковими, були закладені протипіхотні міни, які заборонені міжнародними конвенціями", - сказали у Штабі оборони Маріуполя.

Усі боєприпаси, що були знайдені, не застосовують інженери ЗСУ, оскільки Україна ще у 90-х приєдналося до міжнародних конвенцій по забороні застосування певних видів зброї та боєприпасів.

Читайте також: Російські військові почали показово розстрілювати бойовиків