Україна
15 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за ніч
Головні події ночі: ДТП на Донбасі, криза в ЄС та відміна мобілізації.
news-image

Порошенко сподівається, що більше не доведеться проводити мобілізацію.

Президент заявив про рішення відкласти проведення подальшої мобілізації.

За словами президента, він прийняв рішення в умовах фактичної реалізації режиму припинення вогню відкласти мобілізацію. 

"Сьогодні для цього з'явилися перші тендітні можливості. І використовувати зміни до бюджету в тому числі для збільшення контрактної складовою нашої армії", - зазначив Порошенко.

 

У Києві "на гарячому" спіймали військового комісара-хабарника.

У столиці працівник військкомату запропонував призовнику допомогу у звільненні останнього від призову на строкову військову службу до Збройних Сил України.

Правопорушника було затримано під час отримання хабара в сумі 1500 доларів США. Правопорушнику загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п'яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна та зі спеціальною конфіскацією.

 

На Донеччині 1,5-річна дитина постраждала в аварії з військовим БТР - МВС.

Аварія сталася на 188 км автодороги "Слов'янськ – Донецьк - Маріуполь".

БТР зіткнувся із автомобілем "Лада Калина". Травмована дитина, пасажир легковика, за попередніми даними отримала легкі тілесні ушкодження. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження. Наразі проводяться всі необхідні слідчо-оперативні заходи.

 

Закриття кордонів в ЄС спричинило 10-кілометрові затори.

У Європі розгортається "шенгенська криза". Німеччина поновила паспортний контроль на кордонах з іншими країнами ЄС. Услід за нею про аналогічні кроки оголосили Австрія, Словаччина та Чехія.

На кордонах через появу тимчасових КПП поліції вже утворилися багатокілометрові черги з автомобілів. Німці перевіряють і потяги. Через перевірки документів на вокзалах залізничний графік вийшов з ладу – поїзди затримуються.

Влада ФРН не пояснює ці заходи, бо вони відбуваються в межах угоди про перетини кордонів у Європі. Шенгенські документи передбачають відновлення контролю у форс-мажорних обставинах.