Політика
15 вересня 2015
Власенко пояснив, чому "Батьківщина" не голосувала у Раді
На думку членів фракції "ВО "Батьківщина", у порядок денний необхідно включати питання, які хвилюють українців у першу чергу.
news-image

Фракція "Батьківщина" не голосує, тому що вимагає внесення в порядок денний тих питань, які хвилюють українців у першу чергу. Зокрема, питання підняття зарплат і пенсій, скасування податків на пенсії та зниження тарифів. Про це повідомив сьогодні журналістам у кулуарах Верховної Ради член депутатської фракції політичної партії "ВО "Батьківщина" Сергій Власенко, передає кореспондент «Єдність».

Згідно з українським законом, індексація повинна проводитися на рівень інфляції. Офіційні цифри інфляції - 73 %. Ось така індексація і має бути проведена. Все інше можу порівняти ось з чим: коли представники прем'єрськоі фракції вибігають на трибуни та повчають всіх, що не треба використовувати парламент в передвиборчих цілях. І в той же час самі кидають кістку українським громадянам у вигляді збільшення зарплат і пенсій на 13%, - сказав Сергій Власенко.

Також він зазначив, що фракція " ВО "Батьківщина" буде вимагати у першу чергу голосування по тарифах, та одночасно за підняття соціальних стандартів на рівень інфляції.

Прем'єр- міністр, міністр фінансів весь час заявляють, що гроші в бюджеті є, що у них велике перевиконання бюджету. Але, гроші ці кудись діваються. У нас абсолютно роздутий військовий бюджет, в якому значна частина коштів просто втрачаються десь по дорозі, а людям соціальні стандарти не підвищують. Хтось багатіє, сидячі в Уряді а люди стають жебраками, - зазначив Сергій Власенко.
Читайте також: Ляшко вважає, що Україною йде друга хвиля олігархізації