Суспільство
15 вересня 2015
Співробітники СБУ запобігли скоєнню тяжкого злочину
Зловмисники готували вбивство лідера Одеського Євромайдана.
news-image

Шість підозрюваних затримано в Одеській області співробітниками Служби безпеки України. Зловмисники готували диверсії, терористичні акції та вбивство активістів, повідомляє «Єдність» з посиланням на прес-центр СБУ.

Затримані зізнались, що замовне вбивство одного з лідерів Одеського Євромайдану планували здійснити у вересні. Йому планувалось зробити пастку у передмісті Одеси, де чоловік постійно проживає. Виконавцями злочину мали стати члени Одеської обласної організації Комуністичної партії України. Куратором групи був колишній співробітник спецслубж РФ, який нині проживає у Криму.

За інформацією, зловмисники готували серію вибухів на різноманітних військових і цивільних об'єктах міста. Усі шестеро зараз дають свідчення співробітникам СБУ. Як зазначили у відомстві, настанови підозрюваним було надано у Головному розвідувальному управлінні Генштабу Росії.

Правоохоронними органами України відкрито кримінальне провадження за статтею 14 частина 1 (підготовка злочину) і статтею 258 частина 1 (терористичний акт). Триває слідство.