Україна
19 вересня 2015
Полторак обіцяє нове меню для солдат
Харчування стане більш якісним та повноцінним.
news-image

На українських військових очікує абсолютно нова система харчування. Про заявив міністр оборони України Степан Полторак у Львові під час відвідин Академії сухопутних військ, пише «Єдність» з посиланням на прес-службу Міноборони.

Вона, як і раніше, залишається в межах 58-59 гривень. Однак забравши складову посередників - на ці ж кошти можна годувати бійця якісно і смачно", - наголосив Полторак.

За інформацією, експериментальне новітнє харчування вже стартувало у декількох їдальнях для військовослужбовців. Відмінність полягає у тому, що меню стане більш різноманітним - замість 30 страв воякам тепер пропонуватимуть 200. Важливо те, що віднині у них буде право вибору за власним смаком.

Міністр оборони зазначив, що за результатами експерименту проведено ретельний аналіз та експертизу, визначено покращення якості харчування. І лише після дослідів прийнято рішення впроваджувати дану систему харчування у масштабах усієї армії. Планується, що через рік таке харчування розповсюдиться на всі Збройні Сили України. На початку наступного року зміни у харчування відчують бійці на передовій за загалом у зоні АТО.

"Ближче до січня 2016 року, в рамках експерименту, почнуть годувати за новими стандартами не тільки в пункті постійної дислокації військової частини, але й на полігонах та в зоні проведення АТО", - повідомляє прес-служба Міноборони.