Економіка та бізнес
21 вересня 2015
Плотницький заборонив компаніям бізнесмена Курченка поставляти паливно-мастильні матеріали до "ЛНР"
Таке рішення було прийнято "через зрив компаніями підприємця Курченка С.В. поставок бензину та ПММ у "республіку".
news-image

Глава "ЛНР" Ігор Плотницький заборонив компаніям бізнесмена Сергія Курченка поставляти до "республіки"  ПММ і закуповувати на її території вугілля та іншу продукцію, передає «Єдність» із посиланням на сепаратистські ЗМІ.

Заборонити компаніям українського підприємця Курченка С.В., і компаніям і фізичним особам, афільованим з ним, або тим, що знаходяться з ним у договірних відносинах, поставляти, транспортувати, зберігати або закуповувати на території "республіки" нафтопродукти, вугілля, продукцію металургійної, хімічної промисловості і сільського господарства, - йдеться в Указі, підписаному ватажком "ЛНР".

У документі наголошується, що таке рішення було прийнято через "зрив компаніями українського підприємця Курченка С.В. поставок бензину та ПММ у "республіку", що спричинило зростання цін і дефіцит нафтопродуктів, та поставило під загрозу виконання робіт по збиранню врожаю і підготовки до зими, а також у зв'язку з виявленими фактами зловживання у сфері газопостачання ".

Як відомо, наразі Сергій Курченко перебуває у міжнародному розшуку. В Україні його звинувачують у тому, що він створив і безпосередньо здійснював керівництво злочинною організацією, діяльність якої нанесла збитків державі у нафтогазовій та банківській сферах на загальну суму близько 5 млрд. гривень. Крім того формується доказова база щодо протиправної реалізації скрапленого газу через підконтрольні пану Курченку комерційні структури, укладення фіктивних угод з «Газ Україна 2020» на постачання нафтопродуктів, привласнення коштів рефінансування Національного банку. За кримінальним провадженням накладено арешт на особисті рахунки, рухоме і нерухоме майно на загальну суму понад 1,2 млрд. гривень, проведено арешти чотирьох осіб, підозрюваних у скоєнні злочинів. Крім того, Головне слідче управління Служби безпеки України відкрило кримінальне провадження за ст. 209, 258-5 Кримінального кодексу України проти суб'єктів господарювання, що входять до груп компаній «Лукойл» та «СЄПЕК» («ВЕТЕК») і звинувачує їх у фінансуванні терористичних організацій «ДНР» і «ЛНР».

Читайте також: Плотницький підписав Указ про проведення перших виборів до місцевих органів влади "ЛНР"