Політика
21 вересня 2015
РФ готує військову операцію в Сирії до Генасамблеї ООН - ЗМІ
Росія готує військову операцію в Сирії, яка начебто буде здійснена до виступу російського президента Володимира Путіна на Генасамблеї ООН для ілюстрації серйозності намірів РФ.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це пише російське видання "Новая газета" з посиланням на джерела в органах військового планування і управління військами Збройних сил РФ.

Російськими фахівцями, які отримали досвід планування операцій в умовах сучасної маневреної війни з невисокою концентрацією військ, вивчається можливість демонстрації наявних у Кремля інструментів збройної боротьби в Сирії", - пише видання.

За словами одного з джерел видання, "оперативна ситуація в Сирії до деякою мірою схожа зі збройною боротьбою в зоні АТО".

Росія напередодні або відразу після промови Путіна на Генасамблеї ООН 28 вересня має нібито здійснити Сирії дію, що підтверджує серйозність її намірів. Так, керівництво РФ розглядає варіанти ракетного удару авіації, локальну наземну операцію сирійських військ з підтримкою сучасних засобів війни, які обслуговуються російськими військовими, а також серію артилерійських обстрілів. 

Нагадаємо, раніше держсекретар США Джон Керрі заявив, що підтримка Росією режиму сирійського президента Башара Аль Асада призведе лише до зміцнення "Ісламської держави".

Читайте також: Росія перекидає своїх найманців з Донбасу до Сирії