Суспільство
21 вересня 2015
В Україні створять нову гірську бригаду
У Коломиї готуються створити нову 10-у гірську штурмову бригаду на базі покинутого військового містечка.
news-image

Як повідомляє «Єдність», про це розповів начальник організаційно-мобілізаційного управління оперативного командування "Захід" полковник Віктор Кевлюк.

Міністр оборони України прийняв рішення сформувати нову гірську штурмову бригаду під номером 10. Місцем її дислокації стане Коломия. Ми маємо задачу подивитися, що там залишилося з військових об'єктів, провести реконструкцію і переобладнання казарм. Після цього будемо готові прийняти на контрактну службу близько тисячі добровольців. Крім бойових спеціальностей, потрібні люди з навичками водіїв, механіків, медиків і навіть фінансистів. Ми пропонуємо гідну заробітну плату, повний соцпакет, можливість отримати освіту і відповідне підвищення у званні за бюджетні кошти", - заявив офіцер.

За словами підполковника, командира майбутньої 10-ї ГШБ Василя Зубанича, основною метою створення бригади є захист від гіпотетичних територіальних претензій на Буковину з боку Румунії. Однак в умовах війни з Росією при необхідності бійці майбутньої бригади відправляться в зону АТО, де також можуть знадобитися бійці, які вміють добре воювати в горах.

Формування бригади має бути завершено до 30 жовтня.

Читайте також: На Донбасі заарештовані 5 міліціонерів, які займалися контрабандою