Політика
21 вересня 2015
"Чи готова Україна зараз стати членом НАТО? Нам необхідно до цього готуватися", - Порошенко
Президент провів спільний брифінг з генеральним секретарем НАТО.
news-image

Президент України Петро Порошенко провів спільний брифінг з генеральним секретарем НАТО Йенсом Столтенбергом на Яворівському полігоні у Львівській області, передає «Єдність».
Глава держави зазначив, що Україна поки не готова вступати до НАТО, натомість і Північноатлантичний Альянс не готовий прийняти нашу країну до свого складу.

«Чи Готова Україна зараз стати членом НАТО? Відповідь дуже проста — немає. Нам необхідно до цього готуватися. Чи готове НАТО до того, щоб Україна стала членом? Відповідь також буде ні», - наголосив Порошенко.

Президент сказав, що двері НАТО відкриті для України ще з 2008 року.

"Але я повинен сказати, що необхідно зробити все, щоб змінити Україну, щоб вона змогла стати членом Європейського Союзу", - підкреслив Порошенко.

У відповідь генеральний секретар НАТО зазначив, що Україна завжди має змогу вступити до Альянсу, і вже по завершенню реформ може подавати заявку.

«Україна зараз зосереджена на реформах, модернізації своїх Збройних сил. НАТО працює разом з Україною, здійснюючи супровід цих реформ... щоб вони відповідали стандартам НАТО", - сказав Столтенберг.

Він також підкреслив, що якщо Україна подасть заявку на вступ до НАТО, спочатку буде проведене оцінювання цієї заяви, а потім прийняте рішення щодо вступу до Альянсу.