Спорт
21 вересня 2015
Україна може стати співорганізатором "Євробаскет 2017"
Відповідну заявку офіційно подали до Міжнародної федерації баскетбольних асcоціацій.
news-image

Керівництво Європейського відділення Міжнародної федерації баскетбольних асcоціацій (ФІБА-Європа) надало офіційне повідомлення щодо участі України у турнірі "Євробаскет 2017". Публічно було повідомлено, що заявку від нашої країни прийнято. Про це заявила прес-служба Федерації баскетболу України, інформує «Єдність».

"Україна готова провести частину матчів чемпіонату Європи з баскетболу 2017 року», - заявив президент ФІБА-Європа Тургай Демірель.

За його словами, українська сторона зробила заявку на спільне з іншими країнами проведення чемпіонату, тому зберігає шанси прийняти турнір в якості співорганізатора. Заявка поки знаходиться на розгляді.

Як стало відомо, прийом заявок від країн-потенційних учасників закінчиться 2 листопада. Потім експертні комісії федерації відвідають усіх заявників, зроблять відповідні висновки й приймуть рішення. Взявши до уваги досвід "Євробаскет 2015", організатори розглядатимуть усі заявки - від самостійного проведення турніру до партнерських пар.

За інформацією, країна має змогу подати заявки на проведення всього турніру, на проведення однієї групової стадії або проведення однієї групової та фінальної стадій. Україна подала заявку на проведення одного групового турніру.

Нагадаємо, груповий цьогорічний турнір Євробаскету-2015 проходив у чотирьох європейських країнах - Німеччині, Латвії, Франції та Хорватії. Матчі плей-офф гостинно приймав французький Лілль.