Шоу-біз та культура
22 вересня 2015
Мешканці Маріуполя влаштували флешмоб, щоб запросити до міста гурт Океан Ельзи(відео)
Святослав Вакарчук погодився.
news-image

 Мешканці прифронтового Маріуполя ще навесні намагалися запросити гурт Океан Ельзи до себе у місто з концертом, але МВС України відзначило, що це занадто небезпечно, повідомляє «Єдність». Пізніше молодь знов звернулась до начальника УМВС у Донецькій області, й отримала дозвіл.

"Тоді ми й вирішили провести великий флешмоб, де маріупольці заспівають "Все буде добре", запишемо відео і піднімемо резонанс. В результаті ОЕ не зможе не відреагувати!" - розповідає один із організаторів флеш-мобу Петро Андрющенко.

Аматорський задум поступово перетворився на грандіозний проект, у якому взяли участь 1-1,2 тис. осіб. Однак до організації було залучено всього десятеро активістів, які, певна річ, працювали безкоштовно. Згодом ця акція згуртувала майже все місто. Організатори виготовили логотип, футболки, значки. Спеціально до акції було створено хеш тег #МаріупольЧекаєНаОкеан та організовано Twitter-шторм. 

Втім, за словами організаторів, для концерту Океану Ельзи у Маріуполі є ще одна вагома причина.

"Маріупольці втомилися від постійної напруги. Розкол у світогляді і протистояння. І єдине, що дійсно може об'єднати городян - це ОЕ, який люблять всі, незалежно від політичних уподобань, поглядів на війну і т.д. Концерт ОЕ може стати першим реальним кроком до глобального примирення", - каже Андрющенко.

Святослав Вакарчук помітив зусилля молоді Маріуполя, яка спромоглася створити настільки гарний та масштабний проект. І відповів їм у своєму Twitter-акаунті.

"Маріуполь чекає Океан! Обов'язково приїдемо! Після такого запрошення просто неможливо не приїхати:)", - написав фронтмен ОЕ.