Київ
22 вересня 2015
Завтра відбудеться презентація «ЗООКомплексів», які встановлять у парках Києва
Перші 40 «ЗООКомплексів» буде встановлено до кінця вересня.
news-image

23 вересня о 14:00 у київському парку імені Івана Котляревського (між вулицями Герцена та Мельникова) відбудеться презентація «ЗООКомплексів» для безкоштовного користування власниками домашніх тварин, передає «Єдність» із посиланням на прес-службу КМДА.

Мета заходу – пропаганда впровадження у Києві європейських норм, що стосуються вигулу собак.

«ЗООКомплекс» являє собою невеличку конструкцію, що містить пристрій для видачі пакетів, урну для збирання екскрементів (із кришкою, що має функцію самозачинення), світловідбивачі (для привернення уваги власників собак у вечірній час) та інформаційну табличку.

За словами директора Департаменту міського благоустрою та збереження природного середовища Дмитра Білоцерковця, під час започаткованого еко-проекту власники тварин мають можливість безкоштовно скористатись спеціальним зоологічним комплексом з роздачі одноразових поліетиленових пакетів для прибирання екскрементів за тваринами.

Перші дві вбиральні для собак вже встановлено у парку Котляревського, що у Шевченківському районі. Наразі готуємо до встановлення у парках та скверах правого берегу ще близько сорока подібних виробів. Тож пропонуємо власникам собак опанувати європейську культуру догляду за ними на прогулянці, – повідомив Дмитро Білоцерковець.

За його словами, ініціатива громадських організацій, що взялись ставити «вбиральні для собак», співпала із подібною міською програмою, яка має такі ж цілі.

Ми об’єднали зусилля. За нашими підрахунками, Києву потрібно близько 500 подібних вбиралень. До речі, фінансування установки цих комплексів стало можливим саме тому, що ми не дозволяємо красти кошти з профільної бюджетної програми. По суті, вперше місцевий еко-бюджет спрямовано не на фінансування зарплат чиновників та комунальників, а на покупку корму, медикаментів, на виготовлення та установку дуже потрібних місту вбиралень для тварин, – запевнив Дмитро Білоцерковець.

Він також додав, що перші 40 «ЗООКомплексів» буде встановлено до кінця вересня.

Читайте також: Через підвищений рівень шкідливих речовин у столичній гімназії «Київська Русь» обмежено навчальний процес