Україна
22 вересня 2015
Огляд найважливішого, що трапилось за день
Головні події дня:блокада Криму, засідання РНБО та справа Колісниченка.
news-image

Україна і НАТО підписали угоду про посилення оборонно-технічного співробітництва.

Україна і Організація Північноатлантичного договору мають намір посилити оборонно-технічне співробітництво.

Відповідну угоду було підписано після засідання Ради національної безпеки і оборони за участю генерального секретаря НАТО Йенса Столтенберга. Підписання відбулося у присутності Столтенберга і президента Петра Порошенка.

 

Чубаров святкує день народження у Чонгарі.

Голова Меджлісу крімськотатарського народу, народний депутат України Рефат Чубаров відсвяткував свій день народження у прикордонному із Кримом селі Чонгар, де розташований один із пунктів пропуску до окупованого півострова.

Відповідне фото розмістив на своїй сторінці у Фейсбуці відомий кримськотатарський журналіст Осман Пашаєв.

 

Ціни на харчі в Криму злетіли до рівня Токіо й Лондона.

На сьогодні ціни на продукти харчування в тимчасово окупованому Криму відповідають цінам на харчі у Токіо, Сінгапурі та Лондоні.

На сьогодні в Криму - найвищі ціни в Євразії. Вони за багатьма групами товарів відповідають цінам в Токіо, цінам в Сінгапурі, Лондоні, в Парижі. При цьому рівень життя дуже впав, - сказав екс-міністр курортів і туризму АР Крим Олександр Лієв

Він додав, що пенсіонери постраждали менше, ніж здавалося б, тому що пенсії дійсно зросли, ніж у довоєнні часи, коли Україна контролювала Кримський півострів.

 

Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження Вадима Колесніченка.

За клопотанням Генпрокуратури суд надав дозвіл на спеціальне досудове розслідування стосовно колишнього регіонала.

Генеральна прокуратура України розпочала процедуру заочного засудження у кримінальному провадженні стосовно колишнього народного депутата України Вадима Колесніченка. Про це сьогодні повідомили у прес-службі Генпрокуратури.

 

Україна отримала Антикорупційну прокуратуру.

Відповідний наказ підписав Генеральний прокурор України Віктор Шокін.

Зазначається, що новостворений орган буде самостійним підрозділом у складі управління процесуального керівництва.

До зобов'язань прокуратури входить: контроль за дотриманням усіх правових норм у ході досудового розслідування, яке проводить Національне антикорупційне бюро України та підтримка державного обвинувачення.

 

Апеляційний суд залишив "свободівця" Сиротюка під арештом.

Апеляційний суд Києва залишив під вартою колишнього депутата від "Свободи" Юрія Сиротюка, підозрюваного в участі у заворушеннях біля будівлі парламенту 31 серпня.

При цьому захист Сиротюка 10 жовтня має намір звернутися в Печерський райсуд Києва з проханням про зміну запобіжного заходу.