Події
23 вересня 2015
Активісти, що пікетували будинок Добкіна, увірвалися в будівлю Харківської міськради, відбулися сутички з міліцією (фото)
Невідомі у масках оприскали міліціонерів з газових балончиків.
news-image

Невідомі у камуфляжі і балаклавах, які пікетували будинок екс-губернатора Харківської області Михайла Добкіна, прийшли до Харківської міськради. Про це повідомляє "112 Україна", передає «Єдність».

Ми знаходимося біля Харківської міськради, де зараз проходить сесія. Напередодні до будинку Михайла Добкіна приїхало понад двохсот людей у балаклаві. Зараз прийшли до будівлі міськради і вимагали, щоб до них вийшов Геннадій Кернес. Відбулося кілька зіткнень між міліцією та людьми у балаклавах. Кілька хвилин тому хтось пустив сльозогінний газ. Вхід до міськради оточений щільним кордоном міліції. Хлопці відійшли буквально на 20 м. Жодних конкретних вимог поки люди в балаклавах не висувають, однак перебуваючи у будинку Добкіна, вони сказали, що їх завдання викинути з міста Добкіна і зробити так, щоб Кернес не став мером Харкова, - розповіла кореспондент.

Як повідомило Hromadske.tv, між міліцією та протестувальниками почалася сутичка, в результаті якої активісти змогли пройти у міскраду, проте згодом вийшли, заявивши, що у них «мирна акція». У той же час представник правоохоронних органів спробував завадити журналісту Громадське ТБ Харків вести зйомку.

Як написав харківський журналіст Слава Мавричев на своїй сторінці в Facebook, люди в масках увірвалися в будівлю Харківської міськради, де пробули три хвилини.

Побуянили у адміністратора Кернеса - розбили телефон - і вийшли. На виході зчепилися з міліцією. Наче побили одного із співробітників. Після - сіли в кілька автобусів і поїхали, - написав журналіст.

Раніше повідомлялося, що активісти проводять акцію біля будинку народного депутата, екс-голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна в Харкові. Пікетувальники одягнені в камуфляж і тримають прапори з символікою батальйону "Азов". Вони повісили на будинок Добкіна табличку "вул. Беркута" і розмалювали паркан.  

Читайте також: У Харкові активісти заблокували і розмалювали будинок Добкіна (фото)