Суспільство
1 жовтня 2015
Екс-регіонал Колесніченко не з’явився на допит і може бути засуджений заочно
Вадим Колесніченко підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України і порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або релігійних переконань.
news-image

Колишній народний депутат від Партії регіонів Вадим Колесніченко сьогодні не з’явився на допит в СБУ і в разі подальшого ігнорування викликів слідчого його справа буде передана до суду для заочного засудження, передає  «Єдність» із посиланням на УНІАН.

Колесніченко сьогодні не з’явився. Це був перший виклик. Ми будемо викликати ще двічі. Якщо він теж не з’явиться, справа буде передана в суд відповідно до закону про заочне засудження, - сказав співрозмовник агентства.

Він нагадав, що Колесніченко підозрюється у посяганні на територіальну цілісність і недоторканність України (ст.110) і порушенні рівноправності громадян залежно від їхньої расової, національної належності або релігійних переконань (ст.161) Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, 16 січня 2015 року Головним слідчим управлінням СБУ Колесніченка було оголошено в розшук. Він був одним із авторів "законів 16 січня 2014 року". 23 вересня СБУ викликала Колесніченка на допит як підозрюваного. Копія повістки розміщена на сайті СБУ. Колесніченка викликають "для участі у допиті у кримінальному провадженні за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність держави) та ч.3 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної належності або релігійних переконань) КК України в якості підозрюваного".

У повістці про виклик зазначається, що він має прибути на допит 1 жовтня на 10.00 до Головного слідчого управління СБУ. Раніше СБУ вже викликала Колесніченка на допит Колесніченка. Відповідна повістка була оприлюднена 16 вересня. У ній зазначалось, що йому необхідно з’явитися на допит 17 та 18 вересня 2015 року о 10.00 в кабінет № 705 до Головного слідчого Управління СБУ.

Читайте також: Генпрокуратура розпочала процедуру заочного засудження Вадима Колесніченка