National Geographic покажуть операцію на мозку в прямому ефірі
Програма "Brain Surgery Live With Mental Floss" вийде в ефір 25 жовтня.
news-image

National Geographic спільно з журналом Mental Floss запускають гучний проект: телеканал у прямому ефірі покаже, як проходить операція на головному мозку, передає «Єдність».

У двогодинній програмі під назвою "Brain Surgery Live With Mental Floss" глядачам покажуть, як застосовується метод глибокої стимуляції головного мозку. Операцію будуть знімати за допомогою двох ручних камер і декількох камер, розташованих в інструментах лікарів.

Метод глибокої стимуляції головного мозку використовується, щоб поліпшити стан пацієнтів при хворобі Паркінсона і деяких видах тремору. При цьому пацієнт під час операції знаходиться в свідомості й може говорити - завдяки цьому лікарі розуміють, чи вдалося їм дістатися до потрібного ділянки мозку.

"Об'єднавшись з National Georgraphic і Mental Floss, двома відмінними брендами, що володіють пристрастю до науки, ми сподіваємося розвіяти міфи, якими оточені операції на мозку, і зруйнувати пов'язані з ними страхи та забобони", - сказав доктор Джонатан Міллер, один з нейрохірургів, які будуть проводити операцію.

Програма вийде в ефір 25 жовтня в 171 країні світу на 45 мовах.