Україна
8 жовтня 2015
"Ми продовжимо підтримувати Україну", - Вікторія Нуланд
Помічник держсекретаря США наголосила, що наполягатиме на збереженні санкцій проти РФ.
news-image

Помічник держсекретаря США у справах Європи та Євразії Вікторія Нуланд виступила з промовою в комітеті з міжнародних відносин сенату США, де зазначила, що її країна й надалі активно співпрацюватиме з Євросоюзом заради збереження санкцій проти Росії, повідомляє «Єдність».

"Ми розуміємо, чому після майже двох років насильства, війни та брехні, багато українців і деякі на Заході сумніваються, що Росія та її ставленики дозволять виконати мінські угоди. Але виконання мінських угод залишається метою, за яку варто боротися", - наголосила Нуланд.

Американська чиновниця акцентувала, що виконати мінські домовленості вкрай важливо, адже їх саботаж може спричинити в Україні заморожений конфлікт або нову хвилю бойових дій, які заберуть ще більше людських життів. Нуланд зазначила, що Україні ще доведеться пройти довгий і складний шлях до стабілізації ситуації, але це не означає, що слід зупинитися на півшляху.

"Тому ми продовжимо підтримувати Україну, оскільки вона виконує свою частину положень мінських угод. І разом з Францією і Німеччиною, які входять у" нормандську четвірку ", ми продовжимо спонукати Росію і її ставлеників демонструвати аналогічну добру волю", – сказала дипломат.

Помічник держсекретаря підкреслила, що докладе максимум зусиль, щоб усі санкції проти Росії залишились у силі до повного розв'язання військового конфлікту в Україні. Кримські ж санкції будуть діяти стосовно РФ до тих пір, поки Москва не піде з українського півострова.