Світ
9 жовтня 2015
ЄС призупинить санкції проти Лукашенка та Білорусі
Євросоюз на 4 місяці призупинить санкції щодо Білорусі, в тому числі і щодо президента Олександра Лукашенка, після президентських виборів, які відбудуться в неділю.
news-image

Як передає «Єдність», про це заявили європейські дипломати, повідомляє Reuters.

Згідно з повідомленням, міністри закордонних справ ЄС приймуть рішення у понеділок, після трьох тижнів складних переговорів.

Таким чином ЄС відреагує на помилування Лукашенком шести політичних в'язнів у серпні і проведення мирних переговорів щодо ситуації в Україні у лютому.

Залежно від поведінки Лукашенка на президентських виборах рішення про призупинення санкцій протягом чотирьох місяців буде офіційно прийнято в понеділок", - сказав один високопоставлений дипломат ЄС, близький до переговорів.

Санкції будуть припинені щодо 140 білоруських чиновників терміном від кінця жовтня до кінця лютого 2016 року. Таким чином, ці особи зможуть подорожувати до країн ЄС, а їхні рахунки будуть розморожені.

У той же час ембарго на поставки зброї залишиться. Євросоюз збереже санкції, які продовжуються у жовтні кожного року протягом останніх кількох років.

Читайте також: "Я не люблю світ Берії, Сталіна, Путіна, Шойгу. Це не мій світ", - нобелівський лауреат Світлана Алексієвич