Світ
9 жовтня 2015
В польському костелі знайшли капсулу часу від 1883 року
Під час ремонту костелу у місті Оборники у Великопольському воєводстві знайдена капсула часу, в якій знаходились газети і лист з XIX століття.
news-image

В Костелі св. Хреста в Оборниках у Великопольському воєводстві знайдена капсула часу, передає  «Єдність» із посиланням на Радіо Польща.

Капсулу знайшли під час ремонтних робіт споруди.

Це був перший етап реставрації костелу. На вежі під хрестом знаходиться мідний шар. Ми вважали, що там щось буде, тому що в таких місцях зазвичай ховали капсули, - розповів настоятель парафії Збіґнєв Урни.

Після відкриття капсули, священик зібрав парафіяльну нараду, який і виявив знахідку. Всередині знаходились документи, що стосуються храму, а також 4 газети від 31 травня 1883 року.

Це газети саме від того дня, коли на вежі встановлювали хрест. А в листі, у свою чергу, пояснюється, хто був архітектором цієї будівлі і яка її історія. Люди, котрі написали його, знайшли два попередні листи і на їх основі склали свій, - зазначає Збіґнєв Урни.

На коробці, в якій знаходились документи, були викарбувані 2 прізвища – Ґрозман і Клосс.

З листа ми дізналися, що Клосс був покрівельником, а Ґрозман – будівельником, який відповідав за зведення вежі, - сказав священик.

Тепер парафіяни костелу збираються підготувати нову капсулу часів і збирають для цього нові документи. 

Читайте також: У США кіт допоміг запобігти самогубству свого господаря (фото)