Україна
12 жовтня 2015
Причиною заборони виставки "Люди Майдану" у Ризі стали погроми
Зруйнувати експозицію невідомі намагалися двічі.
news-image

Виставка "Люди Майдану" припиняє свою роботу в столиці Латвії, оскільки влада міста заморозила дозвіл на розміщення експозиції, повідомляє «Єдність».

Виконавчий директор Риги Юріс Радзевич озвучив рішення латвійської влади, акцентувавши на тому, що провина в повній мірі лежить на організаторах виставки.

"Під час публічних заходів самоврядування не зобов'язане забезпечувати охорону. Згідно із законом, це повинні робити організатори, гарантуючи таким чином громадський порядок та безпеку відвідувачів", - пояснив своє рішення Радзевич.

Очільник Риги зазначив, що біля публічної виставки повинен постійно чергувати хоча б один охоронець, який має у разі потреби викликати поліцію. Але навіть після першого погрому, організатори не забезпечили належну охорону експозиції. Небажаний скандал виник також навколо публічних заяв організаторів стосовно російськомовного населення Латвії.

Після другого знищення виставки "Люди Майдану" в ніч на 11 жовтня, експонати перебувають у поліції. Хоча, за словами організаторів, після двох руйнувань від експозиції майже нічого не залишилося.