Світ
13 жовтня 2015
У Чехії біженців охоронятимуть тюремні наглядачі
У таборах біженців періодично виникають заворушення і, навіть, бунти, а тюремні наглядачі вміють справлятися з ними краще, ніж поліцейські.
news-image

У Чехії, починаючи з 1 листопада, в таборах біженців, де знаходяться нелегальні мігранти, що приїхали до Європи переважно з країн Близького Сходу і Африки, працюватиме 70 тюремних наглядачів, передає  «Єдність»  із посиланням на Радіо Прага.

Рішення відправити до таборів співробітників Служби виконання покарань прийнято міністром юстиції Робертом Пеліканом на прохання міністра внутрішніх справ країни Мілана Хованеця і затверджено урядом Чеської Республіки.

Тюрми країни входять до підпорядкування Мін'юсту, а табори біженців - МВС.

Тюремних наглядачів відправлять до таборів з двох причин. По-перше, в штаті МВС не вистачає співробітників. По-друге, через те, що багато біженців знаходяться в таборах вже тривалий час, там періодично виникають заворушення і, навіть, бунти, а тюремні наглядачі вміють справлятися з ними краще, ніж поліцейські.

Правозахисники Чехії критикують це рішення уряду, вважаючи, що держоргани, таким чином, в прямому сенсі слова залякують біженців.

Читайте також: У Фінляндії біженці вирішили взяти в руки граблі для кращого знайомства з місцевими жителями