Події
13 жовтня 2015
На територію посольства РФ у Сирії впали дві міни
Біля представництва проходив мітинг, даних про обстріл учасників немає.
news-image

На територію посольства РФ у Сирії у вівторок вранці впали дві міни, постраждалих немає. Про це корреспонденту ТАРС повідомив телефоном перший секретар диппредставництва Ельдар Курбанов, передає «Єдність».

Так, на територію посольства вранці впали 2 міни, постраждалих немає, - сказав дипломат.

Він також підтвердив інформацію про те, що у вівторок близько посольства проходив мітинг. Даних про обстріл його учасників у диппредставництва немає, сказав Курбанов.

Нагадаємо, російське посольство вже не раз піддавалося обстрілу. Минулого місяця російське диппредставництво в Дамаску обстріляли з міномета. Вранці 20 вересня мінометний снаряд впав на територію диппредставництва і не заподіяв шкоди.

У МЗС РФ тоді повідомили, що обстріл був проведений "з боку району Джобар, де окопалися антиурядові бойовики".
У травні одна міна розірвалася в 15 метрах від головних воріт диппредставництва, інша, пробивши зовнішню стіну, потрапила в робочий кабінет службового будинку посольства. Завдяки щасливому випадку обійшлося без жертв і постраждалих. МЗС РФ тоді кваліфікував інцидент як теракт, спрямований проти диппредставництва. 
До цього подібний інцидент стався 5 лютого цього року. У ході обстрілу Дамаска міна влучила в будівлю консульського відділу посольства, постраждалих серед росіян не було.

Читайте також: Російські військові, що зараз воюють у Сирії, були в Україні