Події
13 жовтня 2015
Директорів шкіл призначатимуть за конкурсом
Кабінет Міністрів України ухвалив постанову про порядок призначення керівників загальноосвітніх навчальних закладів державної форми власності за результатами конкурсного відбору.
news-image

Як передає «Єдність» із посиланням на прес-службу уряду, органам місцевого самоврядування рекомендували запровадити відкриті конкурси на посади директорів шкіл комунальної форми власності.

Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк на засіданні Кабміну підкреслив, що за цією постановою директори обираються "не за вказівкою того чи іншого керівника області чи району", а конкурсною комісією, яка складається з фахівців, представників громадськості, батьківських комітетів та навіть учнів.

На таких відкритих конкурсах були обрані 22 директори київських шкіл. Відповідний експеримент запроваджується зараз у Чернівцях, - зазначив прем'єр-міністр. - Органи місцевого самоврядування повинні прийняти відповідні рішення, адже це в їхній компетенції - щоби рішення про обрання директорів шкіл дійшло до кожного міста, містечка, села".

За словами голови уряду, Кабмін приймає рішення щодо надання дозволу на використання бюджетних коштів для відновлення повноцінного функціонування 16 вищих навчальних закладів, які переїхали з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської області на контрольовані української владою території.

Це рішення "дасть змогу забезпечити фінансування цих вузів і дозволити їм здійснити закупівлі техніки, обладнання, інвентарю для того, щоб відновити діяльність в повному обсязі".

Читайте також: Уряд підготував закон про складення присяги студентами та держслужбовцями