Україна
16 жовтня 2015
На Рівненщині оштрафували підприємство, на яке претендував Жириновський
Через порушення природоохоронного законодавства костопільське ТОВ «Свиспан Лімітед» має відшкодувати державі збитків майже на 39,5 тисячі гривень.
news-image

Як передає «Єдність», перевірка Держекоінспекції  у Рівненській області виявила на підприємстві неподання звітності щодо утворення, використання, знешкодження та видалення відходів та забруднення земель нафтомастилами.

Окрім цього, установа не дотримувалася  умов  дозволу на спеціальне водокористування, порушувала правила ведення первинного обліку забору води. Також встановлено, що ТОВ «Свиспан Лімітед»  не виконує умови дозволу на викиди забруднювальних речовин в атмосферне повітря,   порушує правила експлуатації пилогазоочисних установок, перевищує нормативи дозволеного викиду пилу та оксиду вуглецю.

За результатами перевірки до адмінвідповідальності притягнуто 22 посадові особи товариства. Загальна сума збитків, заподіяних державі внаслідок порушення вимог природоохоронного законодавства склала  37,490 тис. грн.  Підприємству видані приписи на усунення виявлених порушень.

Нагадаємо, що колись на «Свиспан Лімітед» претендував російський політик Володимир Жириновський. Адже це деревообробне підприємство розташоване на місці колишньої деревообробної фабрики, яка належала діду Жириновського - Іцхаку Едельштейну.