Події
16 жовтня 2015
У Харкові податківець забажав обкласти підприємство "десятиною"
Чиновник вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності хабар за невтручання у його господарську діяльність.
news-image

Як повідомили у прес-службі МВС, учора, 15 жовтня, було затримано зловмисника в момент одержання ним 115 тисяч гривень неправомірної вигоди, передає  «Єдність».

Один з начальників відділів ГУДФС в Харківській області за попередньою змовою зі своїм керівником вимагав від суб’єкта підприємницької діяльності хабар за невтручання у його господарську діяльність. У подальшому ця неправомірна винагорода мала стати щомісячною. Розмір хабара зловмисники визначили, виходячи з 10% від загального обсягу підакцизних товарів, що реалізуються підприємством, - повідомили у відомстві.

Учора, 15 жовтня, працівники Департаменту протидії злочинності у сфері економки МВС України та представники Генпрокуратури України затримали посадовця обласного ГУДФС у приміщенні кафе в момент одержання ним 115 тисяч гривень неправомірної вигоди.

Затримання посадовця проводилося за оперативною інформацією у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого Генеральною прокуратурою України за ч. 1 ст. 14, ч. 3 ст. 368 (Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою) КК України. Предмет хабара вилучено.

Вирішується питання про затримання фігурантів у порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України.