Політика
21 жовтня 2015
Безпека Росії і Білорусії залежить від ситуації в Україні - Шойгу
Міністр оборони РФ Сергій Шойгу заявив, що від ситуації в Україні залежить військова безпека Росії та Білорусії.
news-image

Він підкреслив, що єдиним шляхом національного примирення в Україні є діалог між Києвом і самопроголошеними республіками Донбасу, передає «Єдність» з посиланням на "Телеграф".

Від того, як буде розвиватися ситуація в цій братській для нас країні, в рівній мірі залежить військова безпека і Росії, і Білорусії, - сказав Шойгу в середу на спільному засіданні колегії міністерств оборони Росії і Білорусії.

За його словами, "як єдино можливого шляху національного примирення (в Україні) ми бачимо прямий діалог між Києвом і представниками Донецької та Луганської областей".

При цьому важливо повністю реалізувати Мінські домовленості, - підкреслив Шойгу.

За його словами, Росії і Білорусії необхідні не просто високий рівень співпраці оборонних відомств, а узгоджені позиції щодо основних проблем глобальної та регіональної безпеки, які дозволять успішно вирішувати питання зміцнення оборонного потенціалу Союзної держави.

Такий підхід актуальний саме зараз, в непростій військово-політичній обстановці у світі, коли осередки нестабільності впритул наблизилися до кордонів наших країн. Яскравий приклад - Україна, - додав російський міністр.
Читайте також: Російський суд відмовився слухати єдиного свідка захисту Надії Савченко