Політика
23 жовтня 2015
Президент розглянув петицію щодо призначення Тимошенко послом в Гондурас
Глава держави зазначив, що у цій країні взагалі відсутнє українське дипломатичне представництво.
news-image

На сайті Офіційного інтернет-представництва Президента України  опубліковано результати розгляду главою держави петиції, суть звернення якої "призначити Тимошенко Юлію Володимирівну послом в Гондурас", повідомляє «Єдність».

"Інтереси України в Центральній Америці та в Карибському басейні наразі представляють посольства в Мексиканських Сполучених Штатах та в Республіці Куба. Робота цих установ, сфера відповідальності яких також включає Беліз, Гватемалу, Венесуелу, Домінікану і Коста-Рику, дозволяє належним чином підтримувати розвиток політичної, торговельно-економічної і культурно-гуманітарної взаємодії з державами регіону, а також забезпечувати захист прав та інтересів наших громадян. Потреба у започаткуванні діяльності дипломатичного представництва у Гондурасі на чолі з Надзвичайним і Повноважним Послом України наразі відсутня", -відповів Порошенко.

Глава держави відзначив, що цінує високий інтерес громадян по написання петицій. Втім, система закордонних дипломатичних установ України розбудовується, виходячи із зовнішньополітичних пріоритетів держави.